Анатомія людини

Анатомія людини - що це? І навіщо її вивчати?

Анатомія людини (з грецької. ανά, aná — верх і τομή, tomé — різати) — розділ анатомії, що вивчає органи та системи органів людського тіла. Знання в цій сфері допомагають зрозуміти, як функціонує кожен окремо взятий орган або система, які фактори впливають на їх роботу, а також як вплив зовнішнього середовища може відобразитися на здоров’ї людини.

Організм людини і його будова — це досить складна система, вивчити яку досконально поки не вдалося навіть наймудрішим професорам в області анатомії і медицини. Тільки уявіть собі скільки різних дій відбувається в організмі людини за 1 хвилину: серце качає кров, мозок керує мисленням і рухами, легені переробляють на кисень вуглекислий газ - і все це взаємопов’язано між собою, і кожний з цих процесів може впливати один на одного. Тому організм людини і його будову слід вивчати поступово і протягом усього життя.

Наш сайт допоже вам у цьому.Тут ви знайдете цікаву інформацію про будову і функціонування організму людини і зможете перевірити свої знання, пройшовши тест. Удачі!