Найкращі міста світу

Де Ти мрієш жити у майбутньому? Тебе притягує Америка? Чи, може, манить таємничий Схід (Китай, Індія)? Або ж Ти плануєш залишитися вірним своїй рідній землі і жити в Україні? Кожен куточок світу по-своєму особливий і прекрасний.

Ванкувер

Краєвиди цього міста просто вражають своєю красою: казкові хвойні ліси, гори з засніженими вершинами, фіорди (довгі і вузькі морські затоки, переважно з високими стрімкими берегами), просторі пляжі, великі парки, чарівна архітектура, велика кількість музеїв, ресторанів, магазинів, спортивних споруд.

Вена

На цьому почесному місці впевнено розмістилася австрійська з 97,9 балами. Населення цього міста — 2,3 млн.Вена — розкішна, велична, романтична, музична і просто казкова... Навіть не знаю, що розказати, щоб Ти міг собі уявити всю велич цього міста.

Торонто

Торонто, по праву, можна назвати містом рекордів. Саме тут знаходиться найдовша вулиця у світі Янг-стріт. Вона простягається на 1896 км.А ще Торонто відоме своїм зоопарком, він найбільший у всьому світі. Має площу 283 га, і проживає там 5 тисяч різноманітних тваринок.

Берлін

Всі, хто коли-небудь відвідував Берлін, знають, що він має велику мережу метро, яка вирізняється своєю чистотою і зручністю. Берлін також безпечний для туристів. Багато корпорацій, такі як Google, SoundCloud і ін., відкривають все більше представництв саме в Берліні. Тому місто часто називають європейською Кремнієвою долиною.

Чикаго

Чикаго - це одне з найбільших міст США. Його населення становить 3 мільйони чоловік. У списку PwC Чикаго входить в першу десятку завдяки легкості ведення бізнесу, якості життя і повітря. Однак, не все так добре. Транспортна система та інфраструктура потребують серйозного доопрацювання. Влада Чикаго вже виділила кілька мільярдів на налагодження роботи міського водопроводу, шкільних і муніципальних закладів. Але такі глобальні проекти вимагають часу.

Гонконг

Незважаючи на неймовірну щільність населення, Гонконг займає 5-е місце в світі за тривалістю життя. Транспортна система Гонконгу не викликає нарікань - приблизно 90% щоденних пересувань відбуваються на громадському транспорті. Гонконг займає 1-е місце за рівнем економічної свободи завдяки низьким податкам на бізнес і грамотно побудованому фінансовому ринку. PwC поставила Гонконг на 2-е місце за легкістю ведення бізнесу. Недоліки Гонконгу: забруднення середовища, якість повітря.

Париж

Париж славиться своїми бібліотеками, університетами та високим рівнем освіти, займаючи 1-е місце в рейтингу найбільш освічених міст. Париж також знаменитий своєю транспортною системою. 14 гілок метро, регіональні поїзди та окремі смуги для автобусів - все це робить громадський транспорт Парижа на голову вище, ніж в інших містах. З мінусів можна виділити дороге житло, затори та рівень безробіття, який трохи перевищує норму.