Ресторан Grotta Palazzese, Італія

Цей ресторан, розташований в печері Поліньяно на пляжі Маре, є одним з найдивовижніших місць на планеті, де можна смачно повечеряти.

Шішільян, Рона-Альпи, Франція

Чудова гора Мон Егій на 2000 метрів піднімається над французькою громадою Шішільян. Мон Егій відома під назвою «Недосяжна гора» – її схили однаково прямовисні з усіх боків. Вершина була підкорена до 1492 року і стала першою горою, на яку люди вирішили влізти просто так, з чистої цікавості. Вважається, що з її підкоренням на світ з’явився альпінізм.

Науру, Мікронезія

Науру – крихітна острівна держава з населенням менше 10000 людей. Вона є одним з найменш відвідуваних місць у світі – просто тому, що про неї мало хто знає. Науру приховує кілометри незайманих пляжів і лісів – тому, якщо хочете відпочити на райському острові, поспішіть купити туди квиток. Поки інші туристи не здогадались.

Монастир Гніздо Тигра, долина Паро, Бутан

Цей храм XVII століття знаходиться на краю скелі, на висоті майже 1000 метрів над долиною Паро. Святе місце було побудовано для захисту печери, в якій гуру Падмасамбхава, буддійський лідер, медитував протягом трьох років, трьох місяців, трьох тижнів, трьох днів і трьох годин.

Альбаррасіна, Арагон, Іспанія

Прекрасно збережене середньовічне містечко на півночі Іспанії, Альбаррасіна знамените наскельними малюнками в печерах (важливим свідченням Левантійського доісторичного мистецтва) і своїми Picaportes – унікальними дверними ручками. Кожні двері в місті і ручка до них неповторні і створені місцевими майстрами у відповідності зі старовинними звичаями і технологіями.

Готель Aescher, Швейцарія

Готель знаходиться так високо в Альпійських горах, що дістатися туди можна тільки пішки або по канатній дорозі. Тому готель доступна тільки в літній сезон і працює з квітня по жовтень. Умови проживання в готелі Aescher можна назвати спартанськими. Кілька кімнат розраховані на проживання чотирьох осіб. Туалет, як і ванна загальні і розташовані на поверсі, душ взагалі відсутній. У готелі пропонують просту, але ситну їжу в традиціях жителів Швейцарських Альп. Гості їдуть сюди для того, щоб прогулятися по мальовничій гірській місцевості, відвідати природні печери, заглянути в Музей доісторичних знахідок.

Алькасар в Сеговії, Іспанія

Алькасар в Сеговії – палац і фортеця іспанських королів в історичній частині міста Сеговія. Розташований на скелі, що знаходиться на місці злиття річок Ересма і Кламорес, поблизу гір Гуадаррама. Це положення на скелі робить його одним з найкрасивіших і впізнаваних палаців Іспанії. Алькасар спочатку будувався як фортеця, але встиг побувати королівським палацом, державною в’язницею і королівською артилерійською академією.

Бастайський міст через річку Ельба, Німеччина

Бастайський міст у Саксонії – диво інженерної думки першої половини XIX століття. Монументальна споруда було побудовано з дерева в 1824 році, а через чверть століття замінено на більш міцну конструкцію з пісковика. Довжина архітектурного пам’ятника – 76,5 метрів.

Шефшауен, Марокко

Шефшауен – невелике містечко, що розташувалося на схилах рифів гір на північному заході Марокко. Воно було засноване в 1471 році, а до 1920 року в ньому побували тільки 3 чужинці. Зараз місто відоме насамперед своєю старою частиною, майже всі будинки в якій пофарбовані в різні відтінки синього кольору. Причина такого вибору – в релігії. Крім мусульман, Шефшауен довгий час був місцем проживання досить великої громади євреїв-сефардів. Вони принесли з собою вірування, згідно з якими синій колір – це колір частини молитовного покривала, таліт. Але є у міста і «темний» бік – це визнаний «наркоцентр» Марокко.

Сходи Хайку, Гаваї

Відомий як «Сходи до неба», цей пішохідний маршрут проходить по гірській місцевості острова Оаху на Гаваях. 3992 сходинки піднімаються на висоту 850 метрів над рівнем моря, і з них відкривається чарівний вид на острів.