Готель Sun Cruise Hotel, Південна Корея

Справа в тому, що це ніякий не корабель, а готель Sun Cruise Hotel у Південній Кореї. Тут неймовірні пейзажі, зручні палуби і вишуканий ресторан.

Готель Marina Bay Sands, Сінгапур

У Сінгапурі рік тому відкрився готель для любителів гострих відчуттів - Marina Bay Sands. На трьох вежах висотою в 200 метрів (55 поверхів) розташовується величезна тераса у вигляді гондоли з басейнами і зеленими садами загальною площею 12,4 тис. кв. метрів. Головний басейн, розташований під відкритим небом, не має видимих бортиків, через що створюється враження, що кромка води обривається на висоті (так званий нескінченний басейн). Басейн тягнеться на 150 метрів і є найбільшим басейном, побудованим на такій висоті. У готелі - 2500 номерів, торговий центр, конференц-зал, два театри, один музей і кілька ресторанів. Споруда готелю обійшлася в 5,7 мільярда доларів.

Готель Burj Al Arab Дубаї, Арабські Емірати

Для тих, хто женеться за зірковістю готелю, пряма дорога в семизірковий готель Burj Al Arab в Дубаї. Будинок висотою в 321 метр розташований в морі на відстані 280 метрів від берега на штучному острові, з'єднаному з землею за допомогою мосту. У Burj Al Arab немає звичайних кімнат: він розділений на 202 двоповерхові номери. Найменший займає 169, а найбільший - 780 квадратних метрів. Це один з найдорожчих готелів у світі. Ціна за добу в стандартному і поліпшеному номерах варіюється від 1000 до 15 000 доларів, а ціна ночі в Royal Suite - близько 28 000. Інформація про те, скільки коштів було витрачено на будівництво готелю, не розголошується. Однак, знаючи, що в інтер'єрі Burj Al Arab було використано близько 8000 квадратних метрів 22-каратного сусального золота, можна припустити, що цифра немаленька. Всі номери обладнані за останнім словом техніки та дизайну і пропонують найвищий рівень розкоші і комфорту. Родзинка всіх номерів - величезні вікна на всю стіну, що відкривають вид на море. Один з ресторанів готелю, "Аль-Мунтаха", знаходиться на висоті 200 метрів над Перською затокою, і з нього відкривається вид на місто Дубаї. Підйом на нього здійснюється панорамним ліфтом. Інший ресторан, "Аль-Махара", в який відвідувачів доставляють на судні, що імітує підводний човен, містить величезний акваріум з морською водою місткістю більше мільйона літрів.

Magic Mountain Hotel, Південна Америка, Чилі

Тим, кому захотілося чогось чарівного, казкового, варто відправитися в чилійський готель Magic Mountain Hotel, розташований під водоспадом на казковій горі. Потрапити до нього можна, тільки подолавши досить довгий підвісний місток, протягнутий на рівні верхівок дерев, що ростуть поруч. Готель-гора знаходиться в знаменитому південноамериканському еко-районі Huilo Huilo. Тут більше 100 гектарів незайманого лісу, занесеного до списку особливо охоронюваних районів ЮНЕСКО.

Jules′ Undersea Lodge, Флорида

Відчути себе Іхтіандром або одним з героїв творів Жуля Верна можна в першому підводному готелі, він так і називається "Підводний будиночок Жюля" (Jules 'Undersea Lodge). Незвичайний готель розташований на глибині 6,5 метра в акваторії парку Key Largo, що у Флориді. Вдало і вигідно переобладнали колишню лабораторію і відкрили цей екзотичний бізнес два вчених-інженера Нейл Манні (Neil Monney) і Ян Коблик (Ian Koblick). Номери в готелі бронюються на місяці вперед, адже Jules 'Undersea Lodge невеликий, всього 183 квадратних метри, на яких можуть розміститися 10-12 осіб. У підводному готелі є всі необхідні (без надмірностей) блага цивілізації: кондиціонери, гарячий душ, обладнана кухня (з мікрохвильовкою і холодильником), бібліотека, кімната, де можна послухати музику і подивитися фільми. Ну і, зрозуміло, мешканцям доступні різноманітні курси з дайвінгу.