Музеї

Музей підводних скульптур

У 2009 році біля берегів Мексики в районі курортного міста Канкун був відкритий унікальний музей підводних скульптур - MUSA (Museo Subacuatico de Arte). Більше 400 скульптур поміщені тут на глибину від 2 до 10 метрів і подивитися їх можна виключно надівши маску і ласти або акваланг. Ідея його створення належить скульпторові Джейсону де Кайресу Тейлору, що вирішив таким оригінальним способом захистити довкілля.

Національний музей антропології

Національний музей антропології (Museo National Anthropologia) — офіційна назва великого музею національної культури та мистецтв в місті Мехіко. Висвітлює період культури та мистецтва місцевих народів з доісторичного періоду до 16 ст. Розташований неподалік Національний історичний музей висвітлює період історії Мексики від іспанської колонізації у 16 ст. до сьогодення.

Будинок-студія Луїса Барраґана

Будинок-студія Луїса Барраґана (ісп. Casa-Estudio Luis Barragan) — будинок в приміському районі Мехіко Такубая, де після Другої світової війни мешкав архітектор Луїс Барраґан. Збудований в 1947 році триповерховий бетонний будинок та його сад відображають стиль архітектора цього періоду. Зараз у будинку працює музей, хоча відвідувачі допускаються тільки на організовані екскурсії. Будинок вважається одним з найрепрезантативніших прикладів сучасної архітектури та входить до списку Світової спадщини, це єдиний окремий будинок в Латинській Америці, що отримав цей статус.