Тиждень психології у гімназії

e-mail Друк PDF

З 16 по 24 квітня 2019 р. практичним психологом Приймачук Р.В. проведено у закладі Тиждень психології «Сім днів у світі психології». Усім учасникам освітнього процесу було запропоновано цікаві й пізнавальні заходи. Учні й педагоги мали можливість ознайомитися із виставкою наукової літератури «Секретний світ дітей у просторі дорослих». Практичним психологом було запропоновано анонімну психологічну допомогу учням, їхнім батькам і вчителям «Віртуальний психолог» (онлайн-консультування).

 

 

Для учнів 5(9)-х класів гімназії проведено години психолога «Світ професій і твій вибір». Учням 4-х класів початкової школи запропоновано діагностику готовності до навчання в гімназії «Я майже п’ятикласник» та «Інтелектуальний конкурс». Разом з учнями-помічниками психолога було проведено акцію «Думки Великих на щодень» та експрес-інтерв’ю «Твоє ставлення до гімназії». Організовано роботу консультпункту для учнів, батьків, учителів «Хочу запитати». У рамках проведення експерименту регіонального рівня «Моделювання інноваційного освітнього простору в умовах інтегрованого підходу до навчання» проведено діагностику учнів 1(5) і 2 (6)-х класів гімназії для визначення рівня загальних розумових здібностей (КОТ) і тест для виявлення творчих здібностей гімназистів.

З учнями 2(6)-Б класу гімназії проведено заняття з елементами тренінгу «Лабіринти спілкування». Ефективний метод казкотерапії застосовано на занятті «Дружна країна» для учнів 1-А класу початкової школи. За власними авторськими розробками практичний психолог проводив  корекційно-розвивальні заняття з учнями 2-А класу початкової школи.

Усі заходи  в рамках Тижня психології були цікавими, пізнавальними й корисними для учнів, їхніх батьків і педагогів, сприяли створенню позитивного психологічного настрою в усіх учасників освітнього процесу, мотивували учнів до активної пізнавальної і творчої діяльності.