Заняття авторської школи О.Б.Рудницької

e-mail Друк PDF

22 листопада 2018 р. відбулося чергове заняття обласної авторської школи заслуженого вчителя України Рудницької Ольги Борисівни, на яке були запрошені вчителі української мови і літератури м.Луцька.

Темою обговорення стала інтеграція навчальних дисциплін. Після невеликого теоретичного вступу про актуальність цієї проблеми в сучасній школі присутніх запросили на бінарний урок «Образ митця на тлі епохи в романах В. Підмогильного «Місто» та М. Булгакова «Майстер і Маргарита»». Його провели вчитель української літератури Рудницька О.Б. та вчитель зарубіжної літератури Шкамарда Г.С. Урок переніс усіх присутніх у Київ і Москву кінця 20-х початку 30-х років ХХ століття, допоміг зрозуміти, в яких умовах жили  і творили В. Підмогильний і М. Булгаков.

Гімназисти визначили спільне та відмінне у житті і творчості обох письменників, виступили в ролі героїв творів, змогли оцінити поведінку персонажів як психологи та соціологи. Учні 7(11)–А класу висловили своє бачення того, кого серед їхніх сучасників більше – «радченків» чи «майстрів».

Урок запам'ятався усім присутнім своєю емоційністю, логічністю, креативністю, неперевершеною майстерністю вчителів і по-дорослому глибокими й обґрунтованими відповідями гімназистів.