У гімназії стартував Філологічний листопад

e-mail Друк PDF

9 листопада цьогоріч в гімназії вирішили провести нетрадиційно й креативно. День української писемності розпочали вранці з танцювального флешмобу, до якого поступово долучалося все більше й більше дівчат і хлопців. Слова українських пісень стали найкращою рекламою рідної мови.

 

 

А тим часом у вестибюлі розгорнулася акція, у якій міг узяти участь кожний охочий: на спеціальних стендах написати сенкан або колективний твір, повправлятися в редагуванні, збагатити своє мовлення синонімами. Особливо активними виявилися учні одинадцятих класів, бо сприйняли завдання як ще одну можливість перевірити свої знання й уміння при підготовці до ЗНО. Свято продовжилося в класних колективах. Кращі з кращих виконували завдання першого етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, їхні ровесники на тематичних уроках говорили про Нестора Літописця, на честь якого й відзначається День української писемності, досліджували феномен великого українця Петра Яцика, кому судилося стати «батьком» найпопулярнішого мовознавчого конкурсу. У кожен клас протягом дня завітали учні 3-х класів із «Живим журналом», метою якого було ознайомити присутніх із напівзабутими, на жаль, але такими красивими власне українським словами та закликати відроджувати їх, активно вживаючи в мовленні. Об одинадцятій годині гімназисти разом із своїми наставниками долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. До речі, той факт, що вчителі сидять за партами й також пишуть диктант, сприяв встановленню особливої атмосфери під час цього процесу.

Ще одна новація дня – буккросинг, який розгорнули в бібліотеці. Обмін книжками по-європейськи, сподіваємося, стане в гімназії традицією.

Характерною прикметою свята стали інформаційні стенди з плакатами, газетами, учнівськими малюнками,  тематичними добірками слів, правильне наголошення яких варто запам’ятати.

Свято мови триває, адже в гімназії стартував Філологічний листопад.

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Останнє оновлення на Неділя, 11 листопада 2018, 21:50