Небесна Сотня

e-mail Друк PDF

20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. У цей день для учнів 4-х класів початкової школи було організовано зустріч із родиною загиблого Героя Василя Мойсея та митцем, фотографом Миколою Комаровським.

 

 

Не плачте, мамо, я іще живий,

Хоча й лежу із кулею у грудях…

А наді мною, юним, молодим,

Схилилися в скорботі люди…

Я не помру, ніколи не помру,

Мені в віках залишене безсмертя,

Хоча і вас тепер не обійму,

Та я живу у всенароднім серці…

Після цих слів зал оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання.

Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.

«Шкода, коли вмирають люди, а ще більше, коли в них забирають життя. Мій брат  вірив, що Україна буде вільна від беззаконня. Він не боявся померти заради  Батьківщини. Тішився, що тепер модно вдягати вишиванки. Помираючи, просив вибачення і сказав, що всіх любить. Для нас він живий і житиме вічно», – сказав брат Героя Роман Мойсей.

Зі сльозами на очах педагоги й учні переглядали фотороботи очевидця подій  2013–2014 рр. Комаровського Миколи Володимировича.

Жодного з присутніх події Революції Гідності не залишили байдужими. Минуло вже п’ять років, але спогади й емоції завжди житимуть у наших серцях.

 

ФОТОРЕПОРТАЖ