Зустріч з науковцями

e-mail Друк PDF

         18 листопада в гімназії  відбулася зустріч учнів одинадцятих класів із членами кафедри української літератури Інституту філології та журналістики ВНУ. З майбутніми абітурієнтами вели щиру розмову проректор з навчально-виховної роботи й завідувач кафедри І.М.Констанкевич, викладачі Г.І. Яструбецька, О.О. Маланій, М.М. Хмелюк, М.І. Мартинюк, Л.С. Семенюк, а також викладача факультету до вузівської підготовки Кихтюк В.В.

          Хоча безпосередньою  метою зустрічі була профорієнтація, бесіда стосувалася й інших актуальних проблем, як-от: як знайти своє місце в житті, чи збігаються поняття провінція і провінційність, які перспективи має випускник Інституту філології та журналістики ВНУ. Разом із науковцями до одинадцятикласників завітали й студенти, серед них і дві випускниці гімназії – Олена Кравчук та Марія Громова. Вони поділилися враженнями від навчання, розповіли про організацію дозвілля у виші, закликали поповнити ряди студентів-філологів.

          Спілкування було безпосереднім і щирим. Окрім інформації, одинадцятикласники отримали позитивні емоції, викликані спогадами науковців про вибір, який довелося зробити у свій час, розповіддю про студентські роки. Усі виразили впевненість, що когорта філологів залюбленими в слово юнаками й дівчатами з гімназії №14.