Шевченко і Волинь

e-mail Друк PDF

 

14 березня урок літератури рідного краю «Шевченко і Волинь» у 5(9) класах гімназії провела Савчук Валентина Анатоліївна- дослідник творчості Т.Г.Шевченка, доцент кафедри управлінської діяльності ВІППО, кандидат філологічних наук.

Гімназисти дізналися, що шлях Т.Шевченка під час подорожі по Волині пролягав і через Луцьк та Ковель. Документально підтверджено(відповідні записи є у церковних книгах), що Тарас Григорович був у с.Вербка Ковельського райнону та с.Секунь Старовижівського району, де реставрував ікони візантійського періоду.

Відкриттям для учнів стало те, що у с.Секунь і досі зберігаєтьсяу каплиці ікона Пресвятої Богородиці, яку відреставрував Шевченко у 1846 році, але не тільки відреставрував, а домалював Богородиці коралі. Савчук В.А. зацікавила учнів 5(9)-х класів своєю розповіддю, спонукала їх дізнаватися ще більше, займатися науково-дослідницькою діяльністю, а також гордитися тим, що геній українського народу бів і на волинській землі, ходив тими дорогами, якими сьогодні ходимо ми.

 

Останнє оновлення на Понеділок, 19 березня 2012, 17:09