Народні традиції, родинні свята

e-mail Друк PDF

13 грудня старшокласники гімназії вирішили, звернувшись до народних джерел, відтворити Андріївські вечорниці- улюблене свято молоді. Вечорниць завжди чекали найбільше, а особливо андріївських, адже дівчата гадали, а хлопці розказували небилиці і кусали калиту.

         Веселим, цікавим і пам’ятним був вечір 13 грудня для одинадцятикласників гімназії, бо дівчата на святі пекли калиту, готували балабушки із секретними посланнями для хлопців, гадали, співали, танцювали, а хлопці смішили дівчат бувальщинами, кусали калиту, а також гуртом співали колядки. Роль господині на святі зіграла керівник народного фольклорного колективу «Дивоцвіт» Шульгач О.С., яка майстерно відтворила атмосферу справжніх українських вечорниць, на яких завжди був сміх, розваги, веселощі, а головне- щирість і любов один до одного.

Свято дуже сподобалося дітям та їхнім батькам. від душі потішилися своїми вихованцями учителі. В актовій залі гімназії було відтворено не лише інтер’єр української хати, а й настрій, який завжди панував на вечорницях.