9 кіл пекла по Данте

1 коло - Лімбо

Це коло навіть і пеклом назвати складно, воно створене для нехрещених немовлят, доброчесних нехристиян. Тут люди не мучаться, вони просто мовчки, без болю, скорботять.

2 коло - Порушники шлюбної вірності

На цьому колі вже можна побачити пекло яким його описують церкви, нехай і трохи. Тут ридають і виють розпусники, але не мучаться. Це коло все ще дуже легке в порівнянні.

3 коло - Черевоугодники

Тут уже починаються муки. Саме тут усілякі ненажери чи гурмани вічно гниють під дощем і градом.

4 коло - Скупість і марнотратство

На цьому колі страждають скупі і марнотратні. Вони вічно змушені штовхати на гору валун, який в результаті звалиться до низу і вони змушені будуть знову котити його. Раз у раз.

5 коло - Стигійське болото

На цьому колі страждають ті хто часто гнівився і навпаки, зневірювався. Це гігантське болото у якому відбувається нескінченна бійня, а дном цього болота є ті, хто зневірився.

6 коло - Стіни міста Діта

Це стіни легендарного міста гріха Діт. Тут одвічно в могилах з розжарених каменів лежать еретики і брехуни.

7 коло - Місто Діт

Ось і саме місто Діт. Воно ділиться на 3 підкола. Тут мучаться ті, хто за життя здійснював насильство – тирани, садисти, самогубці, содомиты, ті, хто проциндрив все своє майно. Страти теж різняться від пояса до пояса. На першому поясі грішники киплять в ямі з кров'ю. На другому – мучаться в основному марнотрати і самогубці. Перше заганяють пекельні гончаки, друге, представлених у вигляді химерних дерев, катують гарпії. А ось богохульників і людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією чекає виснажлива нескінченний похід в безплідній пустелі під дощем.

8 коло - Злі щілини

Це коло можна назвати одною великою катівнею. Восьмий коло пекла по Данте Аліг’єрі є передостаннім у цій грандіозній катувальної. Він ділиться на щілини, яких налічується рівно десять. Тут караються обманщики. Кожній щілині відповідає свій гріх. Тут є місце для всіх, хто так чи інакше пов’язаний з обманом чи брехнею. Підлабузники, хабарники, віщуни, лицеміри, спокусники, злодії, лукаві, пліткарі – для кожного приготований особливий, відмінний від інших вид страт.

9 коло - Льодане озеро Коцит

І ось вона, кульмінація пекла, місце, де сидять найогидніші люди - зрадники. Вони сидітимуть тут вічно, по саму шию в кризі. Тут, за ними стежить сам Люцифер.