Історія створення мультфільму "Свинка Пепа"

Свинка Пеппа — британський дитячий анімаційний телевізійний серіал, створений режисером та продюсером Естлі Бейкером Девісом. Вперше з'явився на екрані 31 травня 2004 року. Станом на початок 2015 року було випущено 4 сезони серіалу. Транслювався у 180 країнах світу, в тому числі і в Україні.

Історія мультфільму "Свинка Пеппа" почалася в далекому 1999 році, коли троє знайомих - Марк Бейкер, Невілл Естлі і Філ Девіс - сидячи в пабі, обговорювали ідею дитячого телешоу, головною героїнею якого обов'язково повинна була стати дівчинка. У 2004 році відразу на двох каналах, Nick Jr і Channel 5, вийшов перший епізод мультсеріалу. На питання про те, якою була мета створення мультфільму, творці чесно відповідають - ніякої. Вони просто хотіли створити милу історію про пригоди свинки і її сім'ї, які можуть статися абсолютно з будь-якою дитиною.

Як тільки у авторів з'явилася можливість фінансувати свій проект, вони орендували офіс в Лондоні, і приступили до справи. Продумувати кожен дріб'язок - зовнішній вигляд героїв, їх повадки, аж до того, як саме свинки повинні стрибати і ворушити вушками! Кожен зайнявся своєю справою - Марк контролював випуск серій, Невілл взявся за написання сценарію і анімацію, а Філ став продюсером мультфільму.