Applepark

Вартість земельної ділянки становить 160 млн. $. Вартість проекту спочатку оцінювалася в 500 млн. $. Однак, в 2013 році була проведена переоцінка, і в результаті загальна вартість наблизилася до 5 млрд. $

Applepark

Apple Park - майбутня штаб-квартира компанії Apple в Купертіно, Каліфорнія. Офіс буде займати 71 гектар. За планом тільки в одному круговому чотириповерховій будівлі площею 260 000 м2 буде працювати більше 12 000 працівників. Стів Джобс хотів, щоб кампус був більше схожий на заказник, ніж на офіс. Тому вісімдесят відсотків території будуть покривати зелені насадження

Кафе

У кампусі буде сім кафе, найбільше з яких буде займати три поверхи і здатне прийняти 3000 відвідувачів. В мезоніні площею 1900 м2 можуть розміститися 600 осіб і ще 1750 місць знаходяться зовні на терасі. Щодня кафе готуватиме 15 000 обідів, які будуть викладатися на 500 столів зроблених з твердого білого дуба. Кожен стіл має 5,5 метрів в довжину і 1,2 метра в ширину.

 

Столи і лавки будуть нагадувати ті, які можна бачити в Apple Store. Двері в головний ресторан будуть заввишки 28 метрів.

Парковка

Для стоянки автомобілів побудовано два чотириповерхових будівлі з підземними рівнями. Парковка розрахована на 14,200 робочих компанії [18], в той час як правила міста Купертіно вимагають 11 000 паркувальних місць . Після відкриття Apple Park будуть доступні 700 зарядних станцій на стоянці.

Підземний гараж розрахований на 2000 місць для паркування. Стоянка буде управлятися за допомогою датчиків і відповідних додатків, що дозволить управляти рухом і більш раціонально використовувати вільні місця.

Крім місць для автотранспорту передбачено 2000 місць для велосипедів

Результат пошуку зображень за запитом "apple park"Результат пошуку зображень за запитом "apple park"

Комплекс будівель буде отримувати відновлювальну енергію, і таким чином стане одним з найбільш енергоефективних будівель в світі [en]. Сонячні панелі сумарною потужністю в 17 МВт, встановлені на даху будівлі, покриватимуть 75% потреб в електроенергії . Відсутні 4 МВт потужності будуть вироблятися тут же за допомогою паливних елементів Bloom Energy Server, які працюють на біопаливі або природному газі. Повітря буде вільно циркулювати всередині і зовні будівлі, забезпечуючи природну вентиляцію, що виключає необхідність в ОВК системі протягом дев'яти місяців на рік.

Результат пошуку зображень за запитом "apple park "Результат пошуку зображень за запитом "apple park "Результат пошуку зображень за запитом "apple park "Результат пошуку зображень за запитом "apple park"Apple logo black.svg