Microsoft Corporation

 организации

Microsoft Office 

1975 рік — заснування Майкрософт. Фактично, фірма розпочала існування з того, що якось Гейтс і Аллен прочитали в журналі Popular Elerctonics про настільний комп'ютер Altair 8800, створений на основі Intel'івського процесора 8080. Машина комплектувалася 4-ма кілобайтами пам'яті, а її виробник, компанія MITS, бажала придбати мову програмування, що дозволила б фахівцям працювати на «Альтаїрі».

Пол і Білл негайно зв'язалися в MITS і повідомили, що в цей час мають відмінну версію мови , якої у них ще не було. Однак, крім хитрощів, вони мали в розпорядженні три тижні, після яких повинна була відбутися зустріч із представниками MITS. За відведений час був складений інтерпретатор — хлопці зробили перший крок до багатомільйонних статків.

Спочатку справи у фірми йшли не дуже добре. Гейтс і Аллен та їхні соратники працювали цілодобово, але не мали в розпорядженні сил і засобів для створення такого геніального продукту. Можливостей (а може бути, і таланту) у той час вистачало лише на всілякі дрібниці: як приклад, були внесені удосконалення в Бейсік. Компанія не могла дозволити собі найняття менеджера зі збуту продукції; цим займалася мати Білла, пропонуючи програми Microsoft таким величезним корпораціям, як IBM і AT&T 1977.

Наши координаты:

Антимонопольні санкції

Введите точный адрес или название местности, в которой вы находитесь.

Результат пошуку зображень за запитом "майкрософт офіс вікіпедія"

Останнім часом компанія стала відповідачем у позовах антимонопольної комісії ЄС і конкурентів. У результаті компанія випустила такий продукт, як Windows N без Windows Media Player, який вважається безкоштовним доповненням до дистрибутиву Windows.

Результат пошуку зображень за запитом "майкрософт історія"Результат пошуку зображень за запитом "майкрософт історія"Результат пошуку зображень за запитом "майкрософт історія"Результат пошуку зображень за запитом "майкрософт історія"Результат пошуку зображень за запитом "майкрософт історія"Результат пошуку зображень за запитом "майкрософт історія"

11 квітня 1978 Microsoft починає продаж своєї другої мови програмування — FORTRAN. Початок продажів третьої мови програмування COBOL-80 для мікропроцесорних систем 8080, Z-80 і 8085.

BASIC 8080 першим із програмних продуктів отримав премію ICP у мільйон доларів. Ця нагорода, вручена Полу, стає першою нагородою Microsoft. Microsoft представляє BASIC для комп'ютерних систем на мікропроцесорі 8086. Це перша резидентна мова високого рівня, що з'явилася для 16-бітних машин. З цього моменту починається значне поширення даного процесора.

25 червня 1975 Microsoft стає приватною корпорацією, керівництво якої беруть на себе Білл Гейтс, голова правління, і Пол Аллен, виконавчий віце-президент. 2 серпня IBM представляє свій ПК, у якому використовується 16-бітна операційна система Microsoft — MS-DOS 1.0, а також BASIC, COBOLPascal й інші програмні продукти Microsoft Inc.

1 квітня 1982 відкрито перше представництво по збуту і маркетингу в Європі, а також перше іноземне відділення компанії — у Великій Британії.

Вже у 1987 році міжнародні продажі досягають 48 % від усіх продажів програмного забезпечення Microsoft.

13 березня 1990 р. корпорація повідомляє про нарахування 100 % дивідендів по акціях.

2 квітня 1990 р. з'являється російська версія MS-DOS — першого програмного продукту, локалізованого для радянського ринку. Число іншомовних версій MS-DOS досягло 13.

У липні 1990 року на святкуванні 15-річчя компанії оголошено про річний доход у 1 мільярд 18 мільйонів доларів. Microsoft стає компанією — лідером постачання програмного забезпечення, обсяг продажів якої перевищив 1 мільярд доларів у рік. Число працівників Microsoft на той час становило 5975 чоловік.

За допомогою Windows NT Microsoft зробила немо

Результат пошуку зображень за запитом "майкрософт офіс вікіпедія"