World of Tanks 

Домашняя страница

Результат пошуку зображень за запитом "вот"

Режими гри

На даний момент у грі представлено 5 типів боїв: випадкові, тренувальні, командні, ротні та кланові бої. Бої проводяться в одному з трьох режимів: стандартний бій, штурм та зустрічний бій. Стандартний бій є основним, в той час як штурм та зустрічний бій — додаткові. Вони не доступні для всіх карт і типів боїв, окрім того, їх можна відключити в налаштуваннях гри.

· Випадкові бої — Склади двох протиборчих команд підбираються випадковим чином за допомогою спеціального програмного механізму — балансувальника. Для випадкових боїв доступні всі три режими: стандартний бій, штурм та зустрічний бій.

· Взводи — можливість для гравців гарантовано попасти в один бій за одну команду. Можна зібрати взвод з двох чи трьох гравців. В грі реалізовано вбудований голосовий зв'язок для членів одного взводу, роти чи команди (в режимі «Командний бій»). Завдяки злагодженим діям учасників, взвод здатен суттєво вплинути на результат бою. У випадку неможливості одного з учасників взводу вступити в бій, командир взводу може прийняти рішення воювати без нього.

· Стандартний бій — перший ігровий режим в World of Tanks. До версії 7.4, коли в гру були додані два нових режими «Штурм» та «Зустрічний бій», «Стандартний бій» був єдиним ігровим режимом у випадкових боях. Суть гри полягає у наступному: балансувальник збирає дві команди по 15 гравців на випадковій карті. У кожної команди є база, яка зазвичай розташована в добре захищеному місці. Ціль гри полягає у захопленні ворожої бази чи знищенні всієї техніки супротивника. При одночасному (чи майже одночасному) захопленні двох баз, знищенні двох команд чи вичерпанні часу бою, який рівний 15 хвилинам, оголошується нічия. При одночасному захопленні та знищенні команди, зараховується знищення.Стандартний режим реалізований на всіх картах, в той час як «Штурм» та «Зустрічний бій» представлені лише на деяких.

· Штурм — в цьому режимі одна команда захищає базу, інша ж намагається її захопити. Команда, що захищає базу має явні переваги: зазвичай більш вигідна позиція на височині; «Перемога», якщо закінчився час бою, та хоча б один гравець з команди, що обороняється вижив (за умови, що не захоплена база); 10 хвилин бою. У атакуючої команди, як правило, є лише перевага раптовості та вибору місця нанесення основного удару. Крім того, їм не треба обороняти власну базу, так як у них її немає.

· Зустрічний бій — ціль режиму схожа з звичайним випадковим боєм: знищення усієї техніки супротивника або ж захоплення бази. Однак є невелика відмінність, на карті присутня лише одна база на дві команди. Команди з'являються на протилежних краях карти, і на однаковий відстані від точок респавну знаходиться одна нейтральна база.Швидкість захоплення в порівнянні з стандартним боєм зменшена. При знаходженні в зоні захоплення техніки двох команд одночасно (кількість та численна перевага ролі не грають) захоплення зупиняється, заповнена частина смуги захоплення при цьому мигає. Час бою стандартний: 15 хвилин.

· Командний бій — в цьому режимі зустрічаються дві рівні за майстерністю команди з 7-и гравців. Цей формат є основним для більшості кіберспортивних змагань.Правила та особливості:

1. Максимальна тривалість бою складає 7 хвилин.

2. Тип бою — «Атака/Оборона»: одна з команд повинна захищати дві свої бази, а друга — захоплювати хоча б одну з них чи знищити всю техніку захисників.

3. Бої проводяться на наступних картах: Ласвілль, Монастир, Прохоровка, Руїнберг, Степи, Хіммельсдорф (Зимовий Хіммельсдорф), Скеля, Мурованка, Лінія Зігфріда, Заполяр'я, Тундра, Харків, Приховане селище.

4. Можливі склади команд:

· шість танків VIII рівня + один танк VI рівня;

· п'ять танків VIII рівня + два танки VII рівня.

1.  

· Техніка I—V та IX—X рівнів до боїв не допускається.

· Чесний підбір супротивника на основі розробленого для цього режиму особистого рейтингу майстерності.

· Ротні бої — особливий вид бою, який відрізняється від решти тим, що рота створюється командиром, а всі гравці з'єднані внутрішньо-ігровим голосовим зв'язком. Набір бійців в команду здійснюється за допомогою системи балів.Після готовності всіх бійців в роті, рота відправляється в лобі, де їй підбираєтеся команда для бою. Алгоритм підбору вимагає наявності не менш як чотирьох команд в лобі не дивлячись на те, що в ротних боях ніяк не враховується балансна вага команд.Кожна команда після бою отримує досвід та кредити в залежності від нанесених ним пошкоджень, засвітів та ін. Однак команда, що перемогла окрім власного заробленого досвіду та кредитів отримує досить значний процент від того, що заробив супротивник, через те виплати за перемогу досить значні, команда, що програла виходить в великий «мінус».В ротних боях є чотири рівня боїв: юніорська рота, середня рота, чемпіонська рота та абсолютна рота. В кожному з них допускається техніка тільки певного рівня та мінімальну/максимальну кількість пунктів техніки.

· Спеціальні бої (Глобальна карта) — це особливий режим в грі World of Tanks. Він являє собою глобальну стратегічну боротьбу між ігровими кланами за території.

· Тренувальний бій — вибирається в ангарі, в закладках під кнопкою «В бій!». Багато параметрів в цьому режимі піддаються редагуванню: вибір режиму, карти, складу команд, тривалості бою, приватність кімнати, опису. Обмеження за кількістю гравців стандартне: 15 на 15 гравців, плюс додаткові місця в «резерві».Ніякого досвіду чи кредитів за тренувальні бої не видається, також прийдеться заплатити за витрачені снаряди та спорядження. Ремонт після тренувального бою безкоштовний. Також, результати тренувального бою в статистику гравця не записуються.