Економіка

В World of Tanks є три основних ресурси: Кредити, Досвід та Ігрове золото. Перші два заробляються в боях, в той час як основним (але не єдиним) способом отримання золота є покупка даного ресурсу за реальні гроші.

Кредити

Кредити — ігровий ресурс, який заробляється в боях. Використовується для покупки техніки, обладнання, спорядження, поповнення боєкомплекту, навчання екіпажу та інше. «Золото» може бути придбане за реальні гроші. 

Досвід

Досвід — ігровий ресурс, зароблений в боях. Ділиться на:

· Досвід на певному танку — використовується для вивчення нових модулів для даного танку та нових зразків техніки.

· Досвід певного члена екіпажу — використовується для вдосконалення володіння технікою (основна спеціальність) та додаткові вміння та навички.

· Вільний досвід — може бути використаний для вивчення будь-яких модулів та видів техніки.

Ігрове золото

Золото поряд з кредитами та досвідом є одним з основних ресурсів в World of Tanks. Важливо знати, що золото і все, що ним зв'язано, не дає особої переваги в бою, але значно підвищує комфорт від гри. З золотом зв'язаний ще один важливий аспект: розвиватись в грі, воюючи та досліджуючи нову техніку без застосування золота (а відповідно, і реальних фінансових засобів) — можна, хоча це вимагає додаткового часу та зусиль, але досягнути висот просто вклавши гроші в гру певну суму грошей — неможливо. Для розвитку в грі потрібен досвід, а цей ресурс неможливо придбати за гроші.

Преміум-елементи гри

Певні можливості гри становляться доступними тільки за умови оплати «золотом»:

· Купівля преміум-аккаунта із збільшеним отриманням ігрових грошей і досвіду;

· Створення клану;

· Купівля преміум-танків;

· Купівля додаткового місця для техніки в ангарі;

· Купівля додаткового місця для екіпажу в казармі;

· Купівля деяких видів витратних матеріалів;

· Негайна «прокачка» члена екіпажу до максимального рівня основного вміння, а також скидання додаткових навичок без втрати досвіду;

· Переміщення очок досвіду конкретного танка в очки «вільного» досвіду, які можуть використовуватися для розвитку будь-якого танка;

· Можливість нанесення на танк камуфляжної розмальовки на необмежений термін;

Можливість демонтажу незнімного устаткування. 

· Зміна імені користувача;

Придбання преміум-аккаунту забезпечує 50 % надбавку до отримання ігрових грошей (кредитів) і досвіду в кожному бою, що дозволяє заощадити час і швидше досягти високих рівнів в будь-якій гілці розвитку; в майбутньому розробники планують вводити й інші, поки не оголошені додаткові можливості.

За «золото» можна придбати ряд «преміум-танків», які приносять більшу кількість «кредитів» за бій, і як правило, дешевші в ремонті, аніж аналогічні «безкоштовні» танки. Розробники гри заявляють, що преміум-танки не є непереможними «машинами смерті» на полі бою,  «За реальні гроші не можна отримати які-небудь надважливі бонуси», і «платні послуги не дають серйозних переваг в битвах; найважливіше прямі руки“ і тактичне мислення».

Мапи у грі квадратні, розмір стандартної карти — кілометр на кілометр. Деякі мапи, наприклад «Енськ», мають менший розмір. Розробники також планують ввести і більші мапи розмірами 2×2 кілометри. [17]На мапах присутні об'єкти які можна зруйнувати. У оновленнях до гри планується введення різних погодних умов (дощ, туман щодо), які будуть впливати на характер і перебіг бою. [25] На WG Fest 17 грудня було анонсовано вихід HD-карт у 2017 році.[26]