Як подорожувати із задоволенням і без витрат?

«Агенство 007»

2.Каучсерфінг

Наступне важливе питання, яке, немов чортик з табакерки, виникає перед будь-яким мандрівником (причому не важливо, який у нього бюджет) - це проживання. І мало хто знає, що зупинитися в тій же Венеції або, наприклад, у Нью-Йорку можна абсолютно безкоштовно. Причому, у цьому випадку не йдеться про наявність якогось родича або знайомого в одному з цих міст. Ви можете зупинитися у абсолютно незнайомої досі людини.

Реалізувати це можна за допомогою CouchSurfing. Каучсерфінг - це світова організація у вигляді онлайн-сервісу. На січень 2012 року ресурс налічує близько 3 мільйонів користувачів у 246 країнах світу. Фактично, це люди, які надають безкоштовну «вписку» (безкоштовне місце ночівлі) і люди, які шукають цю саму «вписку».

3.Волонтерство

Якщо автостопом в Україні їздять багато, а про каучсерфінг хоча би чули краєм вуха, то такі назви як Helpx, Wwoof і Workaway абсолютно ні про що не говорять нашому мандрівникові.
А дарма. Адже це відмінні сайти, де можна знайти дуже привабливі варіанти безкоштовного проживання в різних куточках світу.

Відмінність від каучсерфінгу дуже суттєва. Тут вас часто запрошують на різні ферми або ранчо, дають вам дах над головою, годують, а натомість просять допомагати по господарству (роботи самі різні). Час роботи строго регламентовано - зазвичай 4 години.

Основні правила вашої подорожі.

1.Автостоп

Якщо ви не хочете витрачати гроші на переміщення між точкою А і точкою Б, то вихід один - автостоп. Що це таке, думаємо, пояснювати не треба - суть поняття лежить в самій назві.

Більше того, впевнені, кожна доросла людина в своєму житті хоч раз ловила попутку, при цьому не маючи навіть копійки в кишені: наприклад, повертаючись після гарячої паті додому.

І згадайте, вас же в підсумку все одно підвезли навіть без грошей? До того ж ви, мабуть, ще й з водієм подружилися. Так чому б «нічний клуб» (тобто точку А) не поміняти, скажімо, на Рим, а «свій дім» на Київ (тобто точку Б) і спробувати дістатися без грошей? Впевнені, у вас вийде!

Плануйте відпочинок завчасно!

«Заздалегідь запланована поїздка — спокій для вашого гаманця», скаже вам справжній експерт у подорожах. Зорієнтувались у датах і взяли відпустку? Тоді пора знайти попутників, які розділять з вами кошти на пальне, скориставшись сервісом BlaBlaCar, а також завчасно забронювати хорошу квартиру чи будинок, скориставшись Doba.ua.

У вихідні та святкові дні туристичні міста України переживають справжній бум. Якщо у вас є можливість вирушити в подорож у будні — зробіть це. Або комбінуйте, що теж інколи корисно.

Подорожуйте не в сезон, це заощадить ваш бюджет як мінімум вдвічі. Наприклад, щоб побачити Карпати, не обов’язково їхати взимку, а тим паче — в сезон відкриття гірськолижних курортів. Карпати прекрасні у всі пори року, а влітку там своя, особлива атмосфера. Хочеться зимових гір? Радимо запланувати подорож до чи після новорічних свят.

Чекаємо ваших кометарів :)

Отримуйте приємні сюрпризи при заселенні!

 

Безкоштовний WIFI — одна з найважливіших опцій орендованої квартири для кожного з нас. А ще – економія кругленької суми вашого мобільного трафіку.

А ще інколи власники квартир обожнюють робити приємні подарунки з приводу свята чи визначної дати – дня вашого народження, медового місяця чи річниці. Це може бути безкоштовний сніданок, пляшка шампанського в холодильнику, фрукти, кава, або просто хороша знижка на проживання.

Як заощаджуєте на подорожах ви?

Подпись: Ви самі обираєте,де проведете свій вечір...