Те що любим та любили.

DISNEY

Засновник Волт Діснея

Наше дитинство разом із disney

Волт Дісней американський художник-мультиплікатор, кінорежисер, актор, сценарист і продюсер, засновник компанії «Walt Disney Productions», яка до теперішнього часу перетворилася на медіаімперію «The Walt Disney Company». Є творцем першого в історії звукового мультфільму, першого музичного та першого повнометражного. У своєму надзвичайно напруженому житті Уолт Дісней як режисер зняв 111 фільмів і був продюсером ще 576 кіноробіт. Заслуги Діснея в області кіномистецтва були відзначені 26-ю преміями «Оскар» та багатьма іншими нагородами та преміями.

Історія The Walt Disney Company

 

Датою заснування The Walt Disney Company вважається 16 жовтня 1923 року, коли Маргарет Вінклер заключила з Волтом Діснеєм контракт на створення серії мультфільмів «Комедії Аліси».

 

Через 9 років був знятий перший повнометражний мультфільм студії — «Білосніжка і семеро гномів», а в роки Другої світової війни на екрани вийшли «Піноккіо», «Фантазія», «Дамбо» і «Бембі».

 

1950 рік був ознаменований випуском ряду успішних проектів: першого ігрового фільму компанії Disney «Острів скарбів», мультфільма «Попелюшка», а також першого різдвяного телешоу Волта Діснея. Пізніше з’явилася передача під назвою «Клуб Міккі Мауса», яка швидко перетворилась в одну з найпопулярніших дитячих телепрограм. Учасники цієї передачі стали зірками світового масштабу – це і Джастін Тімберлейк, і Крістіна Агілера, і Брітні Спірс, і багато інших.

 

Коли художні фільми та телевізійні програми компанії отримали широку популярність, Волт відчув бажання почати нову справу. Він задумався про парк, в якому діти і батьки могли б разом чудово проводити час, і 17 червня 1955 року розважальний курорт Disneyland прийняв перших гостей.

 

На екрани виходять «Русалонька», «Красуня і Чудовисько», «Аладдін» та «Король Лев», один з найкасовіших фільмів в історії кінематографії.

 

Картина «Історія іграшок» 1995 року стає першим повнометражним мультфільмом, знятим методом комп’ютерної анімації.

 

В 2003 році зразу два фільма Disney принесли касові збори більше 300 млн. доларів: «Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини» і «У пошуках Немо».

 

Влітку 2006 року глядачі побачили мультфільм «Тачки», а вийшовший у 2007 року анімаційний фільм «Рататуй» став справжньою сенсацією кіносезона.

 

За вісім десятиріч The Walt Disney Company створила репутацію компанії № 1 в області сімейних розваг. Почав свій шлях у якості крихітної студії мультиплікаційних фільмів в 1920-х роках, сьогодні вона виросла до масштабу однієї з найкрупніших корпорацій світу і продовжує радувати мільйони сімей по всьому світу.

Нагодороди

1932 — «Оскар» за створення Міккі-Мауса

1933 — найкращий короткометражний мультфільм Квіти та дерева/Flowers and Trees (1932)

1934 — найкращий короткометражний мультфільм — Троє маленьких поросят/Three Little Pigs (1933)

1935 — найкращий короткометражний мультфільм — Черепаха та заєць/The Tortoise and the Hare (1934)

1936 — найкращий короткометражний мультфільм — Троє сиріт-кошенят/Three Orphan Kittens (1935)

1937 — найкращий короткометражний мультфільм — Кузен із села/The Country Cousin (Der Vetter vom Land, 1936)

1938 — найкращий короткометражний мультфільм — Старий млин/The Old Mill (1937)

1939 — найкращий короткометражний мультфільм — Бик Фердінанд/Ferdinand the Bull (Ferdinand, der Stier, 1938)

1939 — за Snow White and the Seven Dwarfs (Білосніжка і семеро гномів, 1937; Дісней отримує одну повноцінну статую Оскара і сім маленьких — за числом гномів)

1940 — найкращий короткометражний мультфільм — Гидке каченя (1939)

1942 — найкращий короткометражний мультфільм — Дай лапу/Lend а Paw (1941)

1942 — за внесок в поліпшення якості звуку в кіно — Фантазія (1940)